Charlie and the Lesbians + Achterlicht + Clitteband

Punkrock
Fri 21 Apr 2023
€ 5,00
Deuren: 20:00

Charlie and the Lesbians:
Binnen elke ruimte waarin je Charlie & the lesbians neerzet laten ze een blijvende indruk achter –of het nu uw plaatselijke punkrockhol is of het Britse The Great Escape-festival. De band zou omschreven kunnen worden als een laaiend ongeregeld projectiel dat de beste elementen van Pixies, Black Flag, Butthole Surfers, Daniel Johnston en Jay Reatard samenperst. Een Charlie & the lesbians-show ontvouwt onvermijdelijk in volledige wanorde, waarbij zanger Charlie vaak in een hoop van mensenvlees wordt opgeslokt.
De shows waren legendarische, soms misselijkmakende taferelen. “Toen we met de band begonnen, ging het eigenlijk om gratis bier”, grapt Soesja. Maar na elke glorieuze buiging is er de bevlekte nasleep, die grote etterende kater. Veel bands in het huidige stadium van Charlie & the lesbians – halverwege de twintig tot begin dertig – hebben de neiging om hun act op te ruimen en hun dagen van moedwillige vernietiging aan wilgen te hangen.
Op hun komende eerste full-length Fade bewijst Charlie & the lesbians echter het tegendeel. De band klinkt nog bruter, hondsdoller en meer ongeketend dan voorheen. Als de dubbele EP Paper Trail Of Happiness een loslopend monster was, is Fade datzelfde monster gemuilkorfd in gevangenschap, klauwend tegen de muren en het plafond. Opening Single ‘Fade Away’ onthult onmiddellijk een wat strakkere aanpak, een die de wilde energie niet zozeer temt, maar doeltreffender doorsluist. “Deze plaat gaat heel erg over volwassen worden”, aldus Charlie. “En over de verschillende transities die je maakt in het leven en hoe die in elkaar overlopen.”

Achterlicht:
De jongons van Achterlicht zijn inmiddels onderdeel van ons stoffige meubilair. Ze spelen oerendharde en steengoeie garage/punk met tierelantijntjes, bellen, toeters, toetsen, plopjes, synths, geluiden, gaafheid tot in den TOP! Een live show die altijd wel een leuk verrassinkje in petto heeft. Loop je niet te willen missen!!!

Clitteband:
Punx straight outta Hillywood.
https://www.youtube.com/shorts/fOkK-w6PdbE

18+
€5,- tickets aan de deur verkrijgbaar.
20:00