Texoprint + SØWT + To Adelaide

Noisssssssy frrrrriday
Noise/krautrock/post-punk
Fri 2 Feb 2024
€ 9,00
Deuren: 19:30

Texoprint (voormalig Kalaallit Nunaat):

Een denderende trein die maar blijft treinen, ongenadig snel en hard. Dit is de beste omschrijving van de dokwerkers van Texoprint, die een vuige mix van noise, post-punk en krautrock maken. Schelle, schreeuwende gitaarfeedback, ondersteund door een primitieve ritmesectie en nóg primitievere oervocals. De band weet schoonheid te vinden in noise en eenvoud.

 

 

SØWT:

De Eindhovense band SØWT opereert vanuit het kloppend hart van de Nederlandse underground scene. Hun laatste plaat Kids Hurting Kids incarneert een 90’s noise rock sound, in volle emo-glorie zwervend van de ene manische mood swing naar de andere. Als een achtbaan van cynisme, frustratie en existentialisme belichaamt de plaat het gemoed van een vervloekte generatie.

 

 

To Adelaide:

Bij To Adelaide is het vuur altijd brandende. Beïnvloed door genres als hardcore en shoegaze zorgt het Tilburgse viertal voor een nieuw geluid dat resulteert in een eeuwig voortdurende intensiteit. Want hoewel hun muziek constant balanceert tussen het gevoel vaneen gebalde vuist en een terneergeslagen hoofd, is er nooit sprake van een simpele gulden middenweg. De band weet in hun nummers moeiteloos de muzikale nadruk te verleggen en kiest in elke situatie voor het uiterste. En dat werkt vurig, motiverend en tevens misleidend.

 

 

Info:

Deuren 19:30

Bands 20:00

Schade €9,-

Let op! Vanwege het strakke tijdschema van de avond begint de eerste band al om 20:00 – kom niet te laat en zorg dat je meemaakt schatje.