Laster + Wesenwille + Illuster

Complexity x Slachthuis presents:
Metal/black metal
Sat 10 Feb 2024
€ 8,50
Deuren: 19:30

Slachthuis en Complexity slaan de handen ineen voor een avontuurlijke black metal (geïnspireerde) line-up en obscure dansmuziek van eigen aardbodem met Laster en Wesenwille. Support komt van Illuster uit de krochten van Haarlem.

 

Laster 

Geïnspireerd door vele smaken en persoonlijk favoriete ‘cultbands’, kun je Laster al vanaf hun start gerust een van de eigenwijze jongetjes uit de klas noemen. Begonnen vanuit een avantgardistische black metal aanpak, kruipt de band steeds meer in alle uithoeken van het sonische experiment vol verrassende wendingen, maar zonder hierbij het geheel/liedje uit het oor te raken. Het kersverse nieuwe album ‘Andermans Mijne’ is hier een uitstekend voorbeeld van, waarbij hoekige wave en rauw droge dissonante riffs worden afgewisseld met hun cynische, absurde Nederlandstalige verhalerij. Vang dit alles op in een merkwaardig podiumoutfit, gehuld in maskers waar Tom Cruise een puntje aan kon zuigen, en je weet dat dit bevreemdende ritueel iets is wat je een keer moet meemaken binnen de muren van Slachthuis.

 

Wesenwille

In de zwaardere, iets meer progressieve hoek staat Wesenwille. Thematisch belichaamt WESENWILLE de ontwikkeling van technologie en maatschappelijke structuren, en hun voortdurende transformerende effect op menselijke sociale interacties en waarden. De term is afkomstig uit het werk Gemeinschaft & Gesellschaft van Ferdinand Tönnies, waarin het wordt beschreven als de natuurlijke wil die gemeenschappen naar gemeenschappelijke doelen drijft, in tegenstelling tot de meer egoïstische rationele wil, die overheerst in grotere samenlevingen zoals die waarin we vandaag leven. Een relevant thema versierd in snelle blastbeats en het betere naargeestige beukwerk.

 

Illuster

Uit de nevel van Haarlem komt het meer dromerige, meeslepende ‘Illuster’ ons meenemen op een reis door het zelve. Flirts met post metal worden hierbij niet geschuwd en wees dus vroeg om de lokale helden toe te jubelen!

 

Info: 

Deuren 19:30

Bands 20:00

Schade €8,50