Library Card + Goodboy Club

indie/post-punk
Sat 16 Dec 2023
€ 7,00
Deuren: 19:30

Library Card

Library Card is een Rotterdamse band die ontstond in de zomer van 2021. Geïnspireerd door Detroit post-punks Protomartyr, cult Glasgow art-rockers Life Without Buildings en de dichtkunst van Anne Clark, begonnen Lot van Teylingen, Mitchell Quitz en Kat Kalkman liedjes te schrijven op een drumcomputer, en ontdekten al snel hun wederzijdse liefde voor expressieve en doordachte muziek. Emre Karayalçin voegde zich later bij de band, en voegde diens onorthodoxe en gearticuleerde ritmes toe om het geluid van Library Card compleet te maken.

De veelzijdigheid en individualiteit van de band komen voort uit het feit dat alle vier de leden totaal verschillende karakters hebben. Die verschillen omarmen ze, en gebruiken ze als basis voor hun vriendschap en muzikale samenwerking. De leden hebben in andere bands gespeeld of spelen momenteel in andere bands zoals Neighbours Burning Neighbours, AC Berkheimer, Nagasaki Swim en The Lumes.

 

 

Goodboy Club

Gloednieuwe Indie Post-punk uit Amsterdam. Goodboy Club brengt melancholiek met voorzichtige vreugde. Deze vierkoppige formatie klinkt als de muzikale belichaming van New York in de 00’s en Dublin uit deze tijd. Gitaar gedreven songs met scherpe teksten over de obstakels van het volwassen worden, de liefde en de nacht. Intens, energiek en gebracht met een urgentie die doet denken aan bands als The Strokes, Fontaines D.C. en The Murder Capital. Goodboy Club komt hard en zielig, als een bruiloft in de regen.

 

Info:

Deuren 19:30

Bands 20:30

Schade €7,-

 

Flyer door Chris Stevenet