de roze Kunstlijn

Liefde, je hoort erbij
Expositie
Sat 4 Nov 2023
Deuren: 11:00

Op 4 & 5 november van 11:00-17:00 organiseert de roze Kunstlijn een tentoonstelling in Slachthuis.
Op zaterdag kun je blijven hangen voor een aftershow met HECAN en Zilaida, er zal ook overheerlijk eten (chili sin carne) aanwezig zijn voor €7,50 tussen 17:00-20:00!

De roze Kunstlijn organiseert tentoonstellingen met een roze inhoud. Zij geeft hiermee aandacht aan lhbtq-plussers, die hoewel regelmatig zichtbaar lang niet altijd geaccepteerd worden als mensen die er gewoon bijhoren.

De komende tentoonstelling, onderdeel van de Kunstlijn, een jaarlijkse kunstroute in oa Haarlem en Heemstede, heeft dit jaar het thema  dat bij uitstek past bij de roze Kunstlijn: ‘Liefde’ door ons aangevuld met ‘jij hoort erbij’ (het thema van Pride Amsterdam).

In het Slachthuis laten we werk zien rondom dit thema, in een omgeving die geen witte doos is maar een ruimte die volop in gebruik is. Het werk hangt straks niet alleen traditioneel ‘aan de muur’. We gaan ook gebruik maken van wat de ruimte aan mogelijkheden biedt en wat aanwezig is.

Er zullen drie kunstenaars meedoen die lid zijn van Kunstlijn Haarlem:
Roberto Helder (tekeningen), Saskia Minoli (schilderij) en soek Zwamborn (installatie). Daarnaast zijn kunstenaars van buiten uitgenodigd. Er komen korte video’s van Stiofan O’Caellaigh (Ierland), een stop motion video van Satadru Sovan (India) tekeningen van Arimas Corvus (Oekraïne), kleding van Ron van der Reijden (Nederland), schilderijen van Carla Emmink (Nederland)
Tot slot komt er een selectie van portretten van een vijftal kunstenaars, waarvoor soek geposeerd heeft met het idee: je wordt door iedereen anders gezien. Iedereen heeft zo zijn idee over je.

Blijf na de expositie vooral hangen om lekker te dansen tijdens de aftershow met jonge muzikanten HECAN en Zilaida!