Sjako! (Album Release)

Haarlemse muziek legendes!
progrock
Sun 7 Apr 2024
€ 10,00

De Haarlemse legendes zijn terug!

Sjako! kwam eind 2022 in de succesvolle trio-bezetting van de vroege jaren 90 bij elkaar om een club-tour voor te bereiden bij de release van de door Sounds Haarlem Likes Vinyl geïnitieerde dubbelaar Sjako! The Best of ’88 to ’95.

Om niet in de val van ‘je bent je eigen tribute band’ te trappen sloegen de heren onmiddelijk aan het componeren van nieuw materiaal. Tijdens de tour langs het club circuit bleek dat het in grote getalen aanwezige publiek als echte Sjakoianen het nieuwe materiaal met groot enthousiasme verwelkomden. Als je de band kent verwacht je ook niet anders.

Nu is er van de nieuwe songs een volwaardig nieuw Sjako! album getiteld Megaliths verschenen. En geheel volgens de Sjako!-traditie staat er, behalve 9 nieuwe ‘stukken’, ook een Frank Zappa – cover op; I’m The Slime.

Opgenomen in de Franse Bourgogne in Studio Vache à Louer van Dolf Planteijdt en wederom uitgebracht op Sounds Haarlem Likes Vinyl.

Het nieuwe album komt uit op 5 april en wordt op 7 april voor het eerst bij ons op het podium gepresenteerd. De avond wordt aan elkaar gedraaid door Haarlemse muziek verteraan Dj Crazy Crudesjef.

Hier alvast een voorproefje van de nieuwe plaat: