YOWL (UK) + Cardigan Inn

hits upon hits upon hits upon hits!
Indie/postpunk
Sat 18 May 2024
€ 10,00
Deuren: 20:00

YOWL (UK):

Alsof een heldere Shane McGowan voor een dronken huisband staat – beweegt het geluid van het Londense YOWL zich van sleazy indie en humeurige zwijmelballads naar melodische postpunk. De band bracht vorig jaar hun debuutalbum Milksick uit dat de meest uiteenlopende recensies kreeg; een teken dat de band in ieder geval de nodige reacties uitlokt. Net zo uiteenlopend zijn de namen die in diezelfde recensies genoemd worden: van MC5 en Talking Heads tot Parquet Courts, The Pink Fairies en Robert Lloyd’s Nightingales. YOWL deed eerder al supports van o.a. Sports Team en Squid, en is regelmatig onderdeel van de AF Gang parties georganiseerd door IDLES.

YOWL stond inmiddels op grote indie-festivals als Pitchfork’s Avant Garde, All Points East, London Calling Amsterdam en Left Of The Dial, en kreeg de handen van bladen als DIY, NME en Loud & Quiet op elkaar. ‘Sonically impossible to pin down’ schreef DIY.

Cardigan Inn:
Cardigan Inn is een jonge post-punkband die de balans zoekt tussen verrassende melodieën en stevige grooves. Geïnspireerd door King Gizzard, Parquet Courts en The Talking Heads heeft dit viertal uit Amsterdam hun garagerock-oorsprong een frisse draai gegeven wat resulteert in een catalogus van zachtere popsongs en langere harde composities.

 

 

Info:

Deuren 20:00

Bands 20:30

Schade €10,-