Steve French + Beatrix + A Fungus + Pete

Indie
Fri 27 May 2022
Deuren: 19:00
Start: 20:00
Eind: 23:59
Steve French + Beatrix + A Fungus + Petersburg

Indierock is dood, zeggen ze. De kindjes willen trap, de oudjes covers en de rest kan het een worst wezen. Maareh, hoe verklaren jullie dan dat er uit alle hoeken en gaten indie rock bands opduiken.

 

Steve French
Steve French is het soort band waarvan je dacht dat 'ie alleen nog in jongensboeken bestond. Een groep ongewassen knapen die zich vol stoutmoedigheid en slechte plannen in een bandbus propt, om zich een weg van tankstation naar podium en terug te banen. Om ondertussen bloedserieus te bediscussiëren welk album van Pavement ook alweer het beste is. ‘Slanted and Enchanted’, toch? Wie in een Schotse voorstad in een existentiële crisis belandt, schrijft simpelweg nog een quasinonchalant liedje over verwaterde vriendschappen en naïeve romantiek.
https://www.facebook.com/SteveFrenchbay

 

A Fungus
A Fungus is een uit Amsterdam afkomstige band, die noisy teenrock maakt, en doet denken aan acts als Slint en Black Country, New Road. Dubbele single 'Trace/Health' is het eerste wapenfeit van de band, waarbij ze een inkijkje geven in het eigen gekkenhuis.
https://afungus.bandcamp.com/

 

Petersburg
In 2016 bracht Camiel Muiser een EP uit ('Proved News'), opgenomen met een gitaar en een drummachine onder de naam Petersburg Orderer. Met hulp van Boris de Klerk (o.a. ex-Canshaker Pi), begon hij die nummers live te spelen. Bij het maken van de nieuwe plaat veranderde Camiels rol in drummen en zingen en voegden zich twee andere muzikanten bij de band: Erik van de Paardt (bas) en Jilles van Kleef (gitaren en synths, o.a. Torii en Global Charming). Met die veranderingen voelde het goed om ook de bandnaam te veranderen, wat 'Petersburg' werd. De debuutplaat, getiteld 'Show', werd eind 2018 in een paar dagen opgenomen. Met hun nieuwe plaat, die in het voorjaar van 2021 uitkwam, is het geluid verschoven naar een meer contemplatieve en uitgerekte benadering van een popsong, met meer invloeden uit elektro-akoestische muziek, ambient en geïmproviseerde muziek.
https://www.instagram.com/petersburg_band/

 

Beatrix
“Beatrix zoekt drummer: beatrix2024@gmail.com”

 

20:00 Beatrix
21:00 Petersburg
22:00 A Fungus
23:00 Steve French