De Kift + Rommelhond

Feest van het Hondsvot
Nederlands
Sat 15 Oct 2022
€ 8,50
Deuren: 20:00
Start: 21:00
Eind: 01:00

Allerliefste Slachtgenoten,
WE ZIJN TERUG VAN WEGGEWEEST! In oktober openen wij de deuren van onze nieuwe locatie. We zijn heel trots om de eerste namen bekend te maken die in oktober het gloednieuwe podium zullen komen besmeuren.

 

De Kift:
De Kift komt weer bij ons terug: FEEST VAN HET HONDSVOT is een totaalkunstwerk waarbinnen muziek, film, literatuur, poëzie, theater, animatie- en tekenkunst samenkomen.

Het is het verhaal van F: in een droom heeft hij die nacht een vrouw gezien, hij loopt met haar langs de zee der vergetelheid, hij is de strandjutter van zijn eigen leven en verzamelt de brokstukken...
In zijn droom voert F ons terug langs de pleisterplaatsen waar hij op zijn tocht heeft halt gehouden. We zien de dingen die hij heeft gezien, de mensen die hij heeft ontmoet, horen de verhalen die hem zijn verteld.

De duivel loert op mij vanachter elke hoek.
Of ik binnen ben of buiten, hij is altijd naar mij op zoek.
Hij houdt me in de gaten vanaf de bodem van mijn glas.
En als ik ervandoor wil gaan helpt hij me in mijn jas.

F wordt op zijn reis vergezeld door het hondsvot, de duivel. We reizen met hen mee door het landschap van De Kift. Het vertrekpunt is het laatste album Hoogriet van waaruit we langzaam terugreizen langs de elf voorgaande ‘pleisterplaatsen’ van De Kift:
Bal – Bidonville – Brik – Hoofdkaas – 7 – Vier voor Vier – Koper –– Vlaskoorts – Gaaphonger – Krankenhaus – Ijverzucht.

FEEST VAN HET HONDSVOT is een opeenvolging van muziek- en tekstflarden uit het oeuvre van De Kift, gecombineerd met nieuwe muziek en tekst en geput uit de wereldliteratuur. Het decor wordt gevormd door de (deels geanimeerde en geprojecteerde) tekenkunst van drummer/vormgever Wim ter Weele. Aaneengeregen als een grote zwerftocht door verleden, heden en toekomst ontvouwt zich de wereld van De Kift en het decor waarin F heeft gezworven.

 

Rommelhond:
Muziek uit het hart, recht voor z'n raap, maar ook intiem en akoestisch. Al stampend, zwetend en kreunend improviseren de heren zich erdoorheen. Deze muziek beluister je niet, maar onderga je. Rommel- & rammelfolk op viool, contrabas, banjo, bandoneon, gitaar en voetdrum.

 

Let op:
Gratis entree tussen 20:00-21:00
Vanaf 21:00 entree €7,-