Aestrid + Dripping Trees

Post Hardcore
Postrock
Sat 1 Apr 2023
Deuren: 21:00
Start: 21:00
Eind: 23:59

GEEN GRAP!

 

Aestrid:
Aestrid staat bekend om de intense live optredens. De bandleden houden ervan om te balanceren op de scheidslijnen waar muren van geluid, ambient soundscapes en post-hardcore hart-op-de-tong mentaliteit elkaar treffen. De band geeft alles tot de laatste toon heeft geklonken.
Achterover hangen met de voeten op de versterkers zit er niet bij; de band duwt zichzelf altijd verder en dan nóg net ietsje verder. De Utrechtse postrockers zijn klaar voor een volgend avontuur. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan album nummer 7 dat in de eerste helft van 2023 gaat uitkomen.
https://www.youtube.com/watch?v=GT-uwdmSp2I

 

Dripping Trees:
Dripping Trees kiest voor een meeslepende sound overlopend van vuur-en-zwavel dynamiek, noise en vertellende verbeeldingskracht. Als ogen die wennen aan het donker begon het kwartet uit Eindhoven – na veelvuldig te experimenteren – bewust te raken van zijn eigen dramatische neigingen.
Het debuut Fuel Of Mankind verkent een omgeving van wetteloosheid waar termen als ‘waarheid’ en ‘orde’ slechts onderdeel van een simulatie zijn. Hoewel ze de donkerste hoofdstukken van de mensheid verkennen, omarmt Dripping Trees het creatieve proces met zowel geneugte als gezonde scepsis: sinistere uitstapjes van post-rock en slowcore krijgen een koude emmer van kluchtige computer-interludes over zich heen, waarbij de band in wezen alle emoties binnen het eigen werk in twijfel trekt.
Nummers gaan vaak over de meer absurde hoofdstukken van het menselijk bestaan. Hun muziek kan tegelijkertijd mooi, erotisch, absurd en beangstigend zijn.
In het voorjaar zal Dripping Trees twee nieuwe singles releasen.
https://www.youtube.com/watch?v=245yygIchLc

 

GRATIS ENTREE


Dit evenement is 18+