Faciliteiten

Popcentrum Slachthuis

In Popcentrum Slachthuis vindt je oefenruimtes, geluidsstudio's, repetitielokalen, een kleine zaal voor optredens en evenementen, en een gezellig café-restaurant. De oefenruimtes in het nog te realiseren popcentrum zijn nu al in tijdelijke vorm open. Op deze pagina kan je meer lezen over de faciliteiten die vanaf oktober 2022 in gebruik zullen zijn. Meer nieuws over de opening volgt snel!

Lees hieronder meer over:
Horeca & restaurant
Opnamestudio
Vaste oefenruimtes
Zaalhuur
Popschool & educatie

Horeca & restaurant

We zijn druk bezig om de horeca plannen rond te maken. Want genieten van goede muziek doe je met een drankje! Bij ons gezellige Slachthuis Café kan je terecht voor een bakje koffie of thee in de middag, en voor andere heerlijke versnaperingen in de late middag en avond. Ook verzorgen we DJ's en livemuziek in het weekend, houd hiervoor onze event pagina in de gaten! Of het nou op de dansvloer is, tijdens een optreden of tussen de lessen door, in Slachthuis komen mensen samen met muziek als bindmiddel.

Verwachting: najaar 2022

Geluidsstudio's

Slachthuis zal vanaf de opening over twee studio's beschikken waar muzikanten en producers terecht kunnen. Eén ervan is een laagdrempelige studio ingericht met backline en zanginstallatie en bedoeld voor beginnende acts of bands die een simpele demo willen opnemen. Voor de gevorderde artiesten is er een professionele studio die beheerd wordt door producer en mixing engineer Thijs van der Klugt, producer van oa. Sue the Night en Douwe Bob. De technische specs, prijzen en details zullen we spoedig bekend maken.

Verwachting: najaar 2022

Popschool & educatie

Bij Slachthuis loopt muziekeducatie en talentontwikkeling als een rode draad door het gebouw. Waar nu al muzieklessen plaatsvinden op de tijdelijke locatie, gaan we naar een nog groter aanbod muziekles, met meer partijen en in meer ruimtes. Bij de Popschool van Hart in Haarlem leren kinderen en jongvolwassenen een instrument te beheersen maar ook in een bandje te spelen. Voor bandjes die na verloop van tijd deels of geheel op eigen kracht verder kunnen, is het bestaan van oefenruimtes van groot belang. Hart maakt op inspirerende, verbindende wijze cultuureducatie en cultuurparticipatie toegankelijk voor alle inwoners van Haarlem, zowel in het onderwijs als in de vrije tijd. Hart breng haar muzikale cursusaanbod onder bij het Slachthuis. Het muzikale lesaanbod wordt binnenkort bekend.

Verwachting: najaar 2022

Oefenruimtes

Vanaf oktober 2022 openen we onze deuren voor alle muzikanten! Huur je eigen oefenruimte met je band, duo of solo-act en repeteer of oefen in onze ruimtes wanneer het jou uitkomt. Onze oefenruimtes zijn ingericht met een volledige backline (PA, drums, basversterker en gitaarversterkers) en zullen te huur zijn per tijdblok van drie uur voor slechts € 33,- Op dit moment zijn onze tijdelijke oefenruimtes al in gebruik. Lees hieronder meer info.

Verwachting: najaar 2022

Zaalverhuur

Slachthuis beschikt over een kleine zaal geschikt voor zittend of staand publiek. De zaal wordt gebruikt voor live concerten maar is te huren voor vergaderingen, presentaties, showcases, borrels en feestjes. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Verwachting: najaar 2022