Samenwerkingen

Patronaat

Poppodium Patronaat is een van de initiatiefnemers van Slachthuis. Een belangrijke verbinder is Jeroen Blijleve, de directeur / bestuurder van Stichting Slachthuis, voorheen Algemeen Directeur van Patronaat. Netwerk, kennis en ervaring worden met elkaar gedeeld, en zo werd al jaren geleden de basis voor het Slachthuis uitgetekend. Met Patronaat staat er een intensieve en langdurige samenwerking waarbij nieuwe plannen met elkaar worden afgestemd, zowel op inhoudelijk als financieel vlak. Ook fondsenaanvragen, administratie en andere funding wordt deels opgepakt door poppodium Patronaat.

HART

Hart gaat het reguliere lesaanbod van Popcentrum Slachthuis verzorgen. Jong talent krijgt de kans om zich door samenspel en (band)coaching muzikaal te ontwikkelen én op te treden voor publiek. Het lesaanbod wordt samengesteld door ervaren muziekdocenten van o.a. de Vereniging Hart Muziekschool en is zichtbaar via de website van Hart: www.hart-haarlem.nl/cursussen. Ben je docent en wil je met lessen bijdragen aan de nieuwe popcommunity, stuur dan een e-mail aan Hart: verhuur@hart-haarlem.nl.

BPD

BPD (bouwfonds gebiedontwikkeling) ontwikkelt de leefomgevingen van de toekomst. Zij zijn de beheerder van het gehele Slachthuisterrein, waar ook woningen, bedrijfsruimtes en horecagelegenheden gaan komen. Met ruim 160 nieuwbouwwoningen en - in de oude, monumentale gebouwen - allerlei voorzieningen voor buurtbewoners, bezoekers en ondernemers, verrijst - op het terrein van het voormalige Slachthuis - in de zeer nabije toekomst een aantrekkelijk nieuw stukje stad.

Triple Threat

Naast Hart biedt Slachthuis ruimte aan Triple ThreaT. Door middel van sport, cultuur en lifestyle helpt deze organisatie jongeren in hun pad naar zelfredzaamheid. Het Triple ThreaT Music collectief is een selectie van enthousiaste, gemotiveerde en beginnende muzikanten die afkomstig zijn uit Haarlem (Schalkwijk en Oost). Binnen de subgroepen producers, live band, zangers of rappers worden jongeren persoonlijke doelen gesteld om verder te groeien. De bedoeling van het collectief is om jongeren te verbinden aan professionals om ze zo de benodigde informatie te geven om blijvend bezig te zijn met hun passie. Om aansluiting te vinden bij het werkveld werken ze samen met het bekende hiphop label Top Notch. Dit resulteert in een gezonde doorstroming van jong talent naar de top. In samenwerking met Triple ThreaT Music wil stichting Slachthuis de jongeren een vaste werkruimte bieden zodat zij de juiste middelen hebben om zich aan het ontwikkelingstraject te committeren.

InHolland Conservatorium

Conservatorium Haarlem is een toonaangevende opleiding waar studenten worden opgeleid tot popmuzikant of muziekproducer. In samenwerking met Slachthuis en partners gaat de hogeschool een creatieve hub opzetten voor muzikanten en young professionals in de regio Haarlem zodat studenten de mogelijkheid hebben om te spelen, repeteren of produceren in de avond en weekenden. Ook zijn er ideeën voor het gezamenlijk ontwikkelen van programma’s met een artist in residence. Hierbij kunnen zowel conservatoriumstudenten als ander aanstormend talent aan de slag met een artiest van mogelijk nationaal of zelfs internationale statuur.

Fondsen, sponsoren en partners

De programmering van Slachthuis wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur Stimuleringsfonds, Gemeente Haarlem en het VSB Fonds. De website is gebouwd en ontwikkeld door Endeavour uit Haarlem en het proces is begeleid door Tycho Hellinga / Hellingproof - Cultuur te Huur.