Posterafbeelding voor evenement pagina

Drukwerk

+ Eskalatie DJ set

Nederpop

Evenementafbeelding: Drukwerk

vrijdag 12 juli

Deuren: 20:00

€20

Met gepaste trots presenteren wij u het legendarische Drukwerk!

 

Info:

Drukwerk (NL) + Eskalatie DJ set
12 juli 
Deuren 20:00 
Schade €20,- excl. servicekosten

 

Drukwerk:

De Amsterdamse Nederpopband Drukwerk werd in 1978 opgericht door zanger Harry Slinger en muzikanten Ton Coster, Joop May en Hans Witteveen.
Eind jaren 70 werd Drukwerk bekend met protestsongs tegen bijvoorbeeld de sluiting van jeugdhonken in Amsterdam-Noord, woningnood en andere misstanden. In 1981 lanceerde de band hun langspeler met hierop de gouden single ‘Je Loog Tegen Mij’, die op nummer 1 terecht kwam in de Nederlandse Top 40 en tot op heden te vinden is in de NPO Radio 2 Top 2000.
In de tien daaropvolgende jaren bracht Drukwerk nog zeven studioalbums uit met hits als ‘Marianneke’, ‘Schijn ’n Lichtje Op Mij’ en ‘Hee Amsterdam’. Nog altijd zingt Harry met ontembare energie de favorieten uit het Drukwerk repertoire, vandaag de dag met zijn zoon en toetsenist Bram, bassist Erik Bes, gitarist Bas Kors en oudgediende Marcel Lee achter het drumstel.

 

Eskalatie DJ set:

De lieden van Neerlandsch jongste, meest energieke en beste ska band komen voor en na de band garanderen dat jullie voetjes de vloer zo min mogelijk aanraken.

Videos